Close Menu

Creatieve vrijheid in licht én akoestiek

Licht & akoestiek

Etaloid is een expert in lichttechniek, maar wij weten ook: ruimtebeleving wordt niet bepaald door licht alleen.
Met de baffles van Spectral combineren we led-verlichting op maat met akoestische panelen.
De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, voor een harmonieus geheel.

Baffle:

Baffles zijn tweezijdige akoestische panelen, die geluid sterk reduceren. Ze worden vaak toegepast in moderne kantoor- of onderwijsgebouwen met een betonnen interieur. 

Vrij zwevend in de ruimte:

De baffles hangen aan het plafond met roestvrijstalen kabels. De elektriciteitsvoorziening voor de led-verlichting kan in de panelen aan elkaar gekoppeld worden. Er is dus niet voor ieder afzonderlijk paneel een elektriciteitsaansluiting nodig. Omdat kabels en het ophangsysteem zoveel mogelijk zijn weggewerkt, lijkt het alsof de panelen in de ruimte zweven.

Vrije luchtcirculatie:

De baffles van Spectral laten het plafond vrij. De geluidsdemping is optimaal, terwijl warme of koude lucht kan blijven circuleren in de ruimte. Dit maakt de Baffles geschikt voor veel verschillende verwarmingsmethoden, zoals bijvoorbeeld betonkernactivering.

Geluid afwisselen met licht:

De akoestische panelen verschillen in materiaal van de panelen met led-verlichting, maar het uiterlijk is hetzelfde. Door het afwisselen van panelen met en zonder verlichting bepaalt u zelf de hoeveelheid licht en geluidsdemping.

Combineer & koppel, ’Single’ of ’Continuous’:

De baffles die Etaloid gebruikt passen naadloos in elkaar. Gekoppeld vormen ze een ononderbroken lichtlijn of geluidsdemping door heel de ruimte. Wij leveren panelen in verschillende breedtes (600 - 1800 mm) en hoogtes (150 - 600 mm). Ook de lengte van de kabels, dus de afstand tot het plafond, is variabel. Dat maakt het mogelijk om functioneel geluid te beperken, maar ook speels om te gaan met het ontwerp van het plafond.

 

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze producten of diensten, heeft u vragen, opmerkingen of wilt u informatie?
Wij horen graag van u.

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

* Velden met een * zijn verplicht