Close Menu

Gezonde werkomgeving

Gezonde werkomgeving / Healthy Office

Mensen functioneren én presteren aanzienlijk beter in een gezonde werkomgeving!

Nu het ontwikkelen van duurzame gebouwen gemeengoed is geworden, is een 'gezond gebouw' (healthy office), het volgende onderwerp dat massaal wordt omarmd. En terecht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken, dat een gezond gebouw bijdraagt aan het welzijn van bezoekers, medewerkers en andere gebruikers. 

Voor het creëren van een gezond gebouw dient er aandacht te zijn voor onzichtbare elementen als akoestiek, goede luchtkwaliteit, juiste verlichting, daglicht en organisatiecultuur, als ook voor beweging, ontspanning, diversiteit in werkplekken, groenvoorziening en voeding.

 

Een win-winsituatie voor alle betrokkenen!

  • Een gezond gebouw draagt bij aan de lichamelijke en mentale gezondheid van de gebruiker.
    De gezonde werkomgeving maakt dat een gebruiker zich gelukkiger voelt, energieker en gezonder de werkomgeving verlaat, en creëert een goede balans tussen werk en privé.

  • Organisaties / huurders kunnen hun huisvesting inzetten als strategisch middel om goed werkgeverschap en organisatiedoelstellingen te realiseren.
    Personeelskosten slokken 90% van de totale operationele kosten van een gebouw op. Een gezond gebouw draagt bij aan betere arbeidsproductiviteit, lager ziekteverzuim met als resultaat lagere kosten. 

  • Gebouweigenaren, verhuurders en beleggers kunnen hun commercieel vastgoed een meerwaarde geven en aantrekkelijker worden voor huurders.
     

Hoe maakt Etaloid uw pand comfortabel en gezonder?

 

Verlichting:

Licht hebben we nodig om goed te kunnen zien en licht voorziet in belangrijke niet-visuele behoeften.
ETALOID biedt u naast de 'standaard' lichtoplossingen ook oplossingen met Tuneable White aan, of  Human Centric Lighting.

Akoestiek:

Een open kantoorconcept/cellenkantoor, of bouw met betonkernactivering bepaalt in belangrijke mate of er (deels) verstorende achtergrondgeluiden hoorbaar zijn op de werkplekken. Geluidsoverlast in de kantooromgeving heeft een grote invloed op de productiviteit.
ETALOID biedt licht oplossingen gecombineerd met akoestische baffels of plafonds. aan.

'Natuurlijke omgeving':

"Een klein beetje natuur is goed tegen stress. Je hoeft geen uitgestrekte wildernis te zien om rustig te worden, soms is een foto van een boom al genoeg.”
ETALOID biedt u in haar leveringsprogramma verlichtingspanelen aan met 'natuurlijke' prints, die natuurgetrouw overkomen en werkplekken veraangenamen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze producten of diensten, heeft u vragen, opmerkingen of wilt u informatie?
Wij horen graag van u.

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

* Velden met een * zijn verplicht