Close Menu

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Visie

Duurzaam ondernemen gaat uit van een goede balans tussen maatschappelijk welzijn, het milieu en economische ontwikkeling (people, planet, profit). Hierbij zullen bij alle bedrijfsbeslissingen, naast de bedrijfseconomische doelen, ook de kansen worden benut voor een beter milieu alsmede het welzijn van de medewerkers.

Ambitie

Etaloid wil met minimaal 2 van haar 6 exclusieve leveranciers binnen 3 jaar op de Nederlandse projectenmarkt een rol spelen in de integrale upcycling van armaturen (C2C). Daarnaast zal Etaloid in alle lichtadviezen die t.b.v. derden ontwikkeld worden steeds rekening houden met de gewenste verlichtingssterkte , het maximaal haalbare  lichtcomfort tegen een zo laag als mogelijk energie verbruik.

Milieuzorgsysteem

Ons milieuzorgsysteem heeft als doel dat leveranciers, medewerkers en afnemers van onze onderneming de overtuiging hebben dat de zorg voor onze omgeving geen extra uitdaging is maar onderdeel van dagelijks gedrag. Wij toetsen periodiek of wij voldoen aan de milieuambitie die wij onszelf hebben opgelegd. Onze milieucoördinator ziet toe dat in onze dagelijkse processen de milieuafspraken op het gebied van o.a. verpakking, recycling, assortiment en eigen gebruik worden nageleefd. De directie ziet toe dat periodieke toetsing en verbetering in de organisatie is verweven. In het functioneren en beoordelen van onze medewerkers is milieuzorg en veiligheid een steeds terugkomend onderdeel.

Investeren in duurzaamheid kan u geld opleveren

Naast het feit dat Etaloid haar lichtontwerpen altijd zal toetsen aan de wettelijke eisen en normen kunnen wij deze vergezellen met een gedetailleerde TCO berekening. (Total Cost of Ownership) Op basis  hiervan  kunnen wij aan onze opdrachtgevers kenbaar maken wat de meest verantwoorde investering is .

Ondernemers die een investering doen in o.a. energiezuinige verlichting kunnen in aanmerking komen van de zgn. EIA (Energie Investeringsaftrek). Dit is een belasting maatregel van de overheid waarbij onder voorwaarden 55% van de investering in mindering kan worden gebracht op de vennootschapsbelasting.

Op de website http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia staat duidelijk omschreven hoe u in aanmerking kunt komen voor deze regelingen.

Neem contact op

Wilt u meer weten over onze producten of diensten, heeft u vragen, opmerkingen of wilt u informatie?
Wij horen graag van u.

Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

* Velden met een * zijn verplicht