Regelmatig wordt gedacht dat een stevig slot op de voor- en achterdeur voldoende is om inbrekers buiten een woning te houden. Het tegendeel blijkt waar te zijn! Aangeraden wordt om de inbraakbeveiliging in huis op te bouwen vanuit verschillende lagen. Een huis goed beveiligen betekent namelijk niet alleen het bieden van weerstand bij een inbraakpoging, maar ook het op voorhand afschrikken van inbrekers. De afgelopen jaren zijn inbrekers steeds meer geweld gaan gebruiken. Het maakt dat ook kwalitatief zeer goede sloten een inbraak nooit volledig zullen voorkomen. Daar komt bij dat een succesvolle inbraakpoging een grote impact kan hebben; inbrekers gebruiken geweld om jou als bewoner je waardevolle bezittingen af te laten geven.

Inbraakbeveiliging met drie verschillende lagen

De sloten op de voor- en achterdeur vormen één van de lagen van je inbraakbeveiliging. Je kunt de sloten combineren met een alarminstallatie en bijvoorbeeld een beveiligingscamera. De beveiligingscamera schrikt een inbreker nog voor diens inbraakpoging af, terwijl een alarminstallatie uitkomst biedt op het moment dat het inbrekers gelukt is de deur te forceren. Zorg overigens niet alleen voor het beveiligen van de deuren in huis; kijk ook naar de beveiliging van je ramen. Zeker de ramen in de buurt van een regenpijp of plat dak zijn vaak een makkelijk doelwit voor inbrekers, wanneer zij een woning proberen binnen te dringen.

Advies over het verbeteren van je inbraakbeveiliging

Vind je het lastig te bepalen of jouw huidige inbraakbeveiliging voldoet aan de hedendaagse standaarden? Een slotenmaker kan je van persoonlijk advies voorzien. Dit doet een slotenmaker bijvoorbeeld door in kaart te brengen welke routes een inbreker af kan leggen tijdens een inbraakpoging. Neemt deze de voor- of achterdeur? Probeert deze binnen te komen via een raam? Enzovoorts. Door deze routes in kaart te brengen kun je voor doelgerichte verbeteringen in de beveiliging van je woning zorgen.