Is er een kleine op komst? Of wil je binnenkort de kinderkamer anders inrichten? Je wilt je kinderkamer natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten en tegelijkertijd niet te veel betalen.

In dit artikel vind je inspiratie om je kinderkamer in te richten, zodat je met veel plezier naar de kamer blijft kijken.

Muurstickers

Ten eerste is het leuk om een muursticker voor je kinderkamer te bestellen. Het voordeel is dat muurstickers gemakkelijk aan te brengen zijn. Zo geef je met je muursticker op een gemakkelijke wijze een compleet nieuwe uitstraling.

Daarnaast zijn muurstickers ook aanzienlijk goedkoper dan verf of behang. Voor ongeveer 20 euro heb je al een muursticker in huis!

Bijzondere verlichting

Je hebt ontzettend veel keuze uit de verlichting voor je kinderkamer. Denk in eerste instantie functioneel. Waar heb je eigenlijk de verlichting voor nodig? Zo moet je bijvoorbeeld voldoende verlichting hebben om je kind te verschonen.

Het is altijd handig om te kiezen voor één centrale lamp, zoals een hanglamp of een plafondlamp. Daarnaast is het leuk om een extra sfeerlamp te bestellen voor bijvoorbeeld het verschonen van je kind.

Wellicht vind je een leuk idee om een Nijntje hanglamp te bestellen, of een plafondlamp met verschillende dieren erop. Je kan het net zo leuk maken als dat je het zelf wilt!

Voldoende bergruimte

Aan bergruimte heb je nooit genoeg! Je hebt verschillende creatieve manieren om spullen op te bergen. Denk bijvoorbeeld aan kasten, rekken en rieten manden. Kies ook voor een kast waar alleen de ouders bij kunnen. Zo kan je de gevoelige spullen opbergen.

Het is leuk om op de planken enkele leuke herinneringen toe te voegen, zoals foto’s en trofeeën. Maak van je bergruimte echt een eyecatcher, zodat het niet alleen maar gebruik wordt als opbergruimte.

Deel je ruimte slim in!

Het is slim om de functies van verschillende meubels te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een ladekast die je in de eerste periode prima kunt gebruiken als commode. Wel moet je goed op de hoogte letten, zodat het verschonen soepel kan verlopen. Als je kind niet meer verschoond hoeft te worden kan de ladekast goed dienen als opbergruimte.

Verder is het slim om te kiezen voor een meegroeibed. Zo hoef je maar één keer voor de kinderbed te betalen. Veel van deze bedden zijn al op jonge leeftijd geschikt en zijn gemakkelijk te verstellen.

Heb je weinig ruimte? Dan is het wellicht een idee om een stapelbed te kiezen. Zo kan je het bed goed combineren met de bergruimte. Als je niet veel ruimte hebt is het slim om de hoogte in te gaan. Zo kan je in de kleine ruimte alle functies terugbrengen.

Voor welke kleur ga jij?

Tot slot: kies bij het inrichten voor een neutrale kleur. Zo creëer je een tijdloze kinderkamer, dat in alle levensfases goed blijft passen. Lichte kleuren laten je kamer een stuk ruimtelijker ogen. Zo kan het licht ook goed reflecteren als het naar binnen valt.