Het is winter, en verlichting is dan natuurlijk extra belangrijk. Vandaag de vraag, wat hang jij in 2020 boven de eettafel? In deze blog nemen we je mee in de verschillende hanglampen trends van 2020. Zo kies jij een hanglamp die zorgt voor de juiste sfeer, en tegelijkertijd ook een echte eye-catcher is boven de eettafel. Lees snel verder en ontdek de hanglampen trends van het komende jaar.

Trend 1: Groot, groter, grootst

Het komende jaar zijn grote hanglampen een belangrijke trend. In plaats van dat we kiezen voor meerdere kleine hanglampen, kiezen we voor grote hanglampen. Dit kan een grote hanglamp boven de eettafel zijn, maar ook twee grote hanglampen. Kies je voor een grote hanglamp, dan is een opengewerkte hanglamp een slimme optie. Dit maakt de hanglamp minder aanwezig en je kunt, ondanks een kleinere ruimte, toch kiezen voor een grote lamp.

Trend 2: Luxe gouden lampen

Het komende jaar gaan we meer luxe zien in de Nederlandse interieurs. Denk dan aan veel glimmende of matgoude hanglampen. Deze gouden hanglampen, of hanglampen met wat gouden accenten, combineren het best met zwart en luxe velvet stoffen. Ook in accessoires zul je deze velvet stof het komende jaar vaker terug gaan zien.

Trend 3: Stoer of stijlvol zwart

De kleur zwart komt vanuit twee stijlen, namelijk industrieel en de meer luxe inrichting. In beide interieurstijlen is zwart een stijlvolle keuze. Het Nederlandse merk By-Boo richt zich hierop met By-Boo Lampen in de industriƫle en vintage stijl. De trend van zwarte hanglampen matcht ook goed met de goud-trend. Een tikkeltje goud in zwarte lampen is namelijk extra stijlvol.

Trend 4: Wabisabi

Ook het vintage interieur zal in 2020 onverminderd populair blijven. Dat zorgt ervoor dat ook de Wabisabi-trend nog even voort duurt. Je ziet deze trend terug in de imperfectie van hanglampen. In veel modellen hoeft het niet helemaal strak, helemaal recht of perfect rond.

Meer hanglampen trends in 2020 bekijken?

In deze blog ontdekte je natuurlijk al de belangrijkste hanglampen trends voor het komende jaar. Vind je het leuk om meer hanglampen te ontdekken, bekijk dan alle hanglampen op Homeblend.nl. Daar vergelijk je eenvoudig de hanglampen van verschillende online woonwinkels. De overeenkomst tussen al deze woonwinkels: betrouwbaar, goede beoordelingen, snelle levering en een sterke klantenservice. Op die manier kun jij onbezorgd online nieuwe hanglampen uitzoeken. Handig: alle hanglampen zijn gesorteerd door onze stylisten, daardoor vind je de populairste hanglampen meteen bovenaan.