Een woonkamer of slaapkamer met allemaal kale muren ziet er niet gezellig uit. Door muurdecoratie toe te voegen kun je deze lege ruimte opvullen, wat sfeer en gezelligheid brengt in de kamer. Er zijn veel verschillende soorten Wanddecoratie die je kunt gebruiken in een ruimte. Niet iedereen weet altijd wat nou precies leuk is voor aan de muur en welke dingen waarbij passen. In deze tekst gaan wij hier daarom verder op in. Want wat is nou eigenlijk leuke decoratie voor aan de muur en hoe combineer jij dit met de rest van de ruimte? Lees snel verder en vindt ook de mooiste decoratie voor in jouw woning.

Spullen opbergen en muren vullen

Eén van de dingen die veel mensen doen, is het ophangen van wandrekken of planken. Dit is een zeer eenvoudige vorm van wanddecoratie. Met deze decoratie creëer je ook meer opbergruimte. Op de planken, in de wandrekken of in de wandkastjes kun je namelijk spullen opbergen. De een zet de wandrekken vol met servies en een ander zet hier boeken neer. Dit is echter niet het enige wat je met deze plankjes of rekken kunt doen. Iets wat er erg stijlvol en leuk uit kan zien, is decoratie op deze rekken en planken. Mooie kaarsen, plantjes of vazen kunnen een plank een stuk mooier laten lijken.

Een kleed aan de muur

Iets wat je jaren geleden misschien niet veel zag, maar wat de laatste tijd steeds populairder is geworden, is het ophangen van vloerkleden aan de muur. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar kan heel erg leuk zijn in een ruimte. Een vloerkleed dient immers als decoratie en of je het nu op de vloer ligt of aan de muur ophangt, dat maakt dan niet uit. Met een vloerkleed aan de muur trek jij direct de aandacht. Bovendien maakt het een ruimte direct een stuk gezelliger en sfeervoller. Tegenwoordig kun je zelfs wandkleden kopen. Dit zijn in principe ook vloerkleden, maar dan speciaal voor aan de muur.

Een muur vol met foto’s

Een erg bekend ding, wat veel mensen doen om de muur op te vullen, is het ophangen van fotolijsten. Je kunt hier alle kanten mee op gaan. Het is mogelijk om de lijsten te vullen met foto’s van het gezin, maar ook posters en foto’s van internet zijn erg leuk. Ben je de foto’s na een tijdje zat? Dan vervang je deze gemakkelijk door nieuwe foto’s. Bovendien kun je zelf kiezen hoeveel fotolijsten je ophangt. Sommig emnsen kiezen voor twee à drie grote lijsten, maar de meeste mensen kiezen nu steeds sneller voor een hele fotomuur vol met lijsten. Dit geeft een sfeervol en speels effect.

Stickers op de muur

Muurstickers zijn een erg eenvoudige manier om je muur direct op te fleuren. Het fijne aan muurstickers is dat je ze in letterlijk alle kleuren, vormen en maten kunt krijgen. Het is nu zelfs mogelijk om je eigen stickers te maken met foto’s. Zo kun je de stickers volledig aanpassen aan jouw wensen en wordt de ruimte erg persoonlijk.